Publisert

Økende aktivitet i det lokale eiendomsmarkedet

Flere gode eiendommer i markedet bidrar til god og økende aktivitet i det regionale transaksjonsmarkedet.

– Vi har for øyeblikket mange eiendommer for salg. Høsten, og spesielt årets to siste måneder, pleier normalt å være travle. Slik er det i år også, sier Jonas Karlsen.

De har for øyeblikket 14 eiendommer annonsert på Finn og flere er på vei ut. Eiendommene varierer selvfølgelig både i størrelse og pris. Den dyreste ligger ute med en prisantydning på knappe 23 millioner kroner og er en fullt utleid bolig- og forretningseiendom på Elverum. I det samme prisleiet ligger også anlegget til Forestia AS på på Kvam i Gudbrandsdalen. Et enbrukerbygg ved Hamar som er utleid til Storbilvasken Hamar ligger også i samme prisleiet.
– Det er god interesse for flere av eiendommene. Vi regner med at mye er solgt før året er omme, sier Karlsen.

Nasjonale kjøpere er fortsatt svært interesserte i objekter i regionen, men for at de skal slå til må de rette objektene komme for salg.
– Vi har hatt færre av den typen eiendommer som nasjonale aktører er interessert i. De vil helst ha yield-eiendommer beliggende i de tre største byene, og helst med lengre leiekontrakter. I år har det vært mer normal-eiendommer som har blitt solgt og de blir normalt kjøpt av aktører fra regionen, sier Karlsen.

Når det gjelder leiemarkedet, så er det relativt stabilt og upåvirket av de svingningene som man ofte ser i større byer.
– Vi leier ut jevnt og trutt. For de som er på jakt etter lokaler har vi en del å velge i både når det gjelder kontor og lager og logistikk. Vi har alt fra topp moderne lokaler til lokaler av mer normal standard, sier Karlsen.

Selskapet fokuserer på salg, utleie og søk av næringseiendom på Innlandet (Hedmark og Oppland) men gjennomfører transaksjoner i Norge og Norden der dette er naturlig for selskapets kunder.