Publisert

Nytt liv i nedlagt sagbruk

Da Gausdal Bruvoll la ned sagbruket på Øyer bestemte de seg for å selge eiendommen. Etter bare tre måneder var giganteiendommen solgt.

– Salget gikk på skinner. Vi var avhengige av å selge eiendommen raskt, samt at vi slapp å bruke for mye tid på det selv. Prosessen gikk veldig fint, og vi fikk den prisen vi ønsker oss, sier økonomisjef hos Gausdal Bruvoll, Knut Bjørnar Sandseter.

Bruvoll sag i Øyer har vært i drift i en årrekke, men som andre bransjer må også trelast-bransjen moderniseres og effektiviseres. Det var derfor mer hensiktsmessig å samle virksomheten i Gausdal. Dermed ble sagbruket i Øyer bestemt lagt ned.
– Dette ble bestemt i fjor vinter, men det var drift her helt frem til for noen uker siden, sier Sandseter.
Da avviklingen var bestemt, ble det også bestemt at eiendommen skulle selges.
– Vi konsentrerer oss om det vi kan, nemlig å drive sagbruk. Eiendomsdrift og utvikling overlater vi til andre, sier Sandseter.

Samlet er eiendommen i Øyer på hele 100 mål tomt pluss 16.000 kvadratmeter bygningsmasse. Innlandet Næringsmegling fikk salgsoppdraget.
– I utgangspunktet var dette en litt tungsolgt eiendom, men vi klarte å løse den ganske kjapt. Dette henger nok sammen med at det i Lillehammer-området er stor etterspørsel og behov for industrieiendommer. Kjøperen er et entreprenørfirma med behov både for store utearealer, men også for en del bygningsmasse. For dem passet derfor denne eiendommen perfekt, sier næringsmegler hos Innlandet Næringsmegling, Ingar Finstuen.

Kjøper er Kindlistuen & Dahl AS, et firma som driver med lastebiltransport og maskintjenester for entreprenører, private, statlig og kommunal sektor på Østlandet. De har blant annet mye jobb i forbindelse med hyttebyggingen på Sjusjøen.
– Vi er selvfølgelig glade og litt stolte over at vi klarte å løse dette salget så raskt, men vi synes også det er flott at vi har vært med å bidra til å løse arealbehovet til en viktig arbeidsgiver, samt å blåse nytt liv i området, sier Finstuen.

Selskapet fokuserer på salg, utleie og søk av næringseiendom på Innlandet (Hedmark og Oppland) men gjennomfører transaksjoner i Norge og Norden der dette er naturlig for selskapets kunder.