Publisert

Viktig å ikke sitte passive på gjerdet

I samarbeid med DNB arrangerte Innlandet Næringsmegling i begynnelsen av januar sitt årlige eiendomsseminar på Ilsetra. Årets tema var handel og de utfordringene handelsstanden står overfor.

Rundt 90 beslutningstakere innen eiendom og finans hadde tatt turen til Ilsetra. Her fikk de blant annet høre Virke fortelle om endringene i handelsmønster og fremtidens trender.

– Meldingen fra Virke var at det som er helt sikkert er at vi kommer til å handle på andre måter enn vi gjør i dag. Hvordan er det imidlertid langt større usikkerhet rundt, forteller Jonas Karlsen i Innlandet Næringsmegling.

En klar trend er at forbrukerne i stadig større grad sitter hjemme og bestiller varene på nett, og de som handler fysisk i butikker har gjerne har sjekket på forhånd at varen er på lager før de kommer.
– Selv byggevarebransjen merker endringer i handlemønsteret. Kundene bruker byggevarekjedenes hjemmesider til å planlegge innkjøpene, og en økende andel av omsetningen kjøres ut til kundene. Dette er en utvikling alle bransjer må være våken for, sier Karlsen.

Et annet av Virkes synspunkter var at man fremover vil se en større differensiering
mellom gode og mindre gode eiendommer.
– Som eiendomsbesitter og utvikler er det derfor viktig at man ikke er passiv til den utviklingen som skjer. Sitter man i ro uten å gjøre noe, så taper man. Man må derfor ikke sitte passiv på gjerdet, men heller ta grep som gjør at eiendommene fortsetter å være attraktive både for leietakere og investorer, sier Karlsen.

Selskapet fokuserer på salg, utleie og søk av næringseiendom på Innlandet (Hedmark og Oppland) men gjennomfører transaksjoner i Norge og Norden der dette er naturlig for selskapets kunder.